Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Kinesiotaping - Taping

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ KINESIOTAPING - ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΔΕΣΗ?

Η μέθοδος  Kinesio Taping αποτελείται από αδιάβροχες-υποαλλεργικές αυτοκόλλητες ταινίες (taping) και είναι μια τεχνική που συμπληρώνει το πρόγραμμα αποκατάστασης. Είναι σχεδιασμένη να προκαλεί την ενεργοποίηση των φυσικών μηχανισμών επούλωσης του σώματος, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην ''υποστήριξη'' και σταθερότητα των μυών και των αρθρώσεων βοηθώντας έτσι την φυσιολογική κίνηση αυτών σε όλο το εύρος. Επίσης αποτελεί ένα διαρκές ερέθισμα 1.στους μαλακούς ιστούς και μέσω αυτών στον εγκέφαλο 2. στο κέντρο ελέγχου της κίνησης (motor control area) , βοηθώντας έτσι στη διατήρηση και επέκταση των θεραπευτικών τεχνικών.

ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ?

 • Ομαλοποιεί την μυϊκή λειτουργία
  Η Κίνηση με Ταινία (ΚΤ) είναι αποτελεσματική στην αποκατάσταση και την ομαλοποίηση των πληγωμένων μυών εξαιτίας υπερδραστηριότητας ή τραυματισμού. Με την υπερδραστηριότητα, οι μύες συχνά υπόκεινται σε σοβαρούς τραυματισμούς και δημιουργούνται φλεγμονές. Η ΚΤ είναι αποτελεσματική στο να προσφέρει υποστήριξη στον πληγωμένο μυ και στο να βοηθάει στην αποκατάσταση του αποδυναμωμένου μυός.
 • Βελτιώνει τη λεμφική ροή και τη ροή του αίματος
  Το διάστημα μεταξύ του δέρματος και του μυός συχνά μειώνεται ως αποτέλεσμα της συμφόρησης της ροής του λεμφικού υγρού και του αίματος. Αυτή η συμφόρηση αυξάνει τη δραστηριότητα των υποδοχέων πόνου που βρίσκονται στην επιδερμίδα. Η ΚΤ αυξάνει το κενό μεταξύ του δέρματος και των μυών για να προωθήσει τη ροή του λεμφικού υγρού και του αίματος.
 • Ελαττώνει τον πόνο
  Η ΚΤ είναι επίσης αποτελεσματική στο να ελαττώνει τον πόνο. Ο πρωταρχικός μηχανισμός για την ανακούφιση από τον πόνο είναι μέσω της δραστηριοποίησης των μειωμένων υποδοχέων πόνου με το αυξημένο υποδόριο/υποδερματικό κενό.
 • Διορθώνει την κίνηση της άρθρωσης και βελτιώνει την ιδιοδεκτικότητα
  Ο περιορισμός και η αλλαγή στην κίνηση της άρθρωσης προκαλείται από την μείωση της ελαστικότητας της και τις ανισορροπίες των μυικών δυνάμεων που ασκούνται σε αυτήν. Ο μυοσκελετικός τραυματισμός επιδεινώνει τις αλλαγές και τις μη ομαλές μυικές δυνάμεις που ασκούνται στην άρθρωση. Η ΚΤ μπορεί να παρέχει τη σωστή ιδιοδεκτική εισαγωγή για να βοηθήσει ώστε να αποκατασταθούν οι ομαλές δυνάμεις των αρθρώσεων.
Κατηγορία
Εικόνα
logo wide

Το Physio Restart, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και για όσο διάστημα διαρκεί η Πανδημία, τροποποιεί το πρόγραμμα του και τις προσφερόμενες υπηρεσίες με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια και προστασία της υγείας των επισκεπτών και του προσωπικού, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα το ίδιο υψηλό επίπεδο τόσο στην αποκατάσταση όσο και στην θεραπεία, που είχε και πριν την κρίση της Πανδημίας. Για τον λόγο αυτό, η πρόσβαση στον χώρο επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν προηγουμένως επικοινωνήσει με την γραμματεία του Physio Restart για κλείσιμο ραντεβού και φυσικά ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες του εξειδικευμένου προσωπικού.

Η αυστηρότητα στην τήρηση των Μέτρων Ατομικής Προστασίας, όπου αυτό απαιτείται, είναι για το καλό όλων και θα υπάρχει μέχρι και την πλήρη άρση των μέτρων.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία.