Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Manual Therapy

(θεραπεία δια του χειρός)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MANUAL THERAPY;

Το Manual Therapy είναι μια εξαιρετική  θεραπεία με ειδικούς χειρισμούς, παγκοσμίως γνωστή, για την αποκατάσταση νευρό- μυκών- σκελετικών προβλημάτων, χρησιμοποιώντας πολύ εξειδικευμένες τεχνικές προσέγγισης, που περιλαμβάνουν χειρισμούς κ θεραπευτικές ασκήσεις.

Πως γίνεται η θεραπεία;

Ο θεραπευτής (Manual Therapist) μέσω των χεριών του αναγνωρίζει τις δυσλειτουργίες, είτε αυτές βρίσκονται στα οστά, είτε στους μύες, είτε στα νεύρα και τις διορθώνει.

Τα οστά όπου ενώνονται και σχηματίζουν τις αρθρώσεις μας πρέπει φυσιολογικά να κάνουν κάποιες μικροολισθήσεις (joint play) μεταξύ τους. Εάν αυτές οι μικροολισθήσεις υπάρχουν σε φυσιολογικό βαθμό, η περιοχή του σώματος λειτουργεί σωστά. Εφόσον όμως υπάρξει τραυματισμός - συνεχής κόπωση - λανθασμένη στάση, το joint play μειώνεται ή αυξάνεται και τότε οι μύες – τένοντες λειτουργούν με λάθος τρόπο και προκαλούνται τραυματισμοί π.χ επικονδυλίτιδα αγκώνα ή κάποια σύνδρομα π.χ αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία.

Ο Manual Therapist με τους κατάλληλους χειρισμούς θα διορθώσει τις μικροολισθήσεις (joint play ), και θα επαναφέρει και το σώμα στην σωστή και ομαλή λειτουργία του.

Πότε βλέπει αποτελέσματα ο ασθενής;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη επίσκεψη.

Κατηγορία
Εικόνα
logo wide

Το Physio Restart, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και για όσο διάστημα διαρκεί η Πανδημία, τροποποιεί το πρόγραμμα του και τις προσφερόμενες υπηρεσίες με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια και προστασία της υγείας των επισκεπτών και του προσωπικού, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα το ίδιο υψηλό επίπεδο τόσο στην αποκατάσταση όσο και στην θεραπεία, που είχε και πριν την κρίση της Πανδημίας. Για τον λόγο αυτό, η πρόσβαση στον χώρο επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν προηγουμένως επικοινωνήσει με την γραμματεία του Physio Restart για κλείσιμο ραντεβού και φυσικά ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες του εξειδικευμένου προσωπικού.

Η αυστηρότητα στην τήρηση των Μέτρων Ατομικής Προστασίας, όπου αυτό απαιτείται, είναι για το καλό όλων και θα υπάρχει μέχρι και την πλήρη άρση των μέτρων.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία.